Следвайте Гласове в ТелеграмВъоръжените сили на Украйна (ВСУ) се оттеглиха от

...
Следвайте Гласове в ТелеграмВъоръжените сили на Украйна (ВСУ) се оттеглиха от
Коментари Харесай

Вашингтон пост: нарича отстъплението от Авдийвка съкрушително поражение за ВСУ

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се отдръпнаха от Авдеевка дезорганизирани и в суматоха. Това съобщава  " Вашингтон пост " като се базира на разказите на седем украински бойци.

По думите на един от тях, 21-годишен боец, все още на отстъплението той е станал водач на своето поделение, защото заради огромния брой ранени не е останал никой по-възрастен. Той назовава изтеглянето на украинските войски от Авдийвка " път на гибелта ".

Когато групата му най-накрая напуща напълно града, той вижда по какъв начин конвоят пред него избухва в пламъци и артилерията го унищожава. " Това беше ескорт от хора, ескорт от най-хубавите хора в историята. И пред очите ни този ескорт беше погубен от артилерията. Хора на моята възраст, сред 20 и 30 години. "

" Това беше пътят на гибелта ", сподели той, " последният път от Авдеевка ".

Друг събеседник на изданието съобщи, че някои бойци на ВСУ в града са изгубили връзка с командването си и не са знаели за заповедта за оттегляне.

Според американското издание загубата на Авдеевка е тежко проваляне за Украйна, която до последната минута към момента насочв войски към града в обезверен финален опит да задържи руснаците. В същото време свидетелствата на бойците от АФУ ясно демонстрират сериозността на неизгодното състояние на Украйна на бойното поле, допълват създателите.

Авдеевка беше освободена от съветските въоръжени сили на 17 февруари. В този ден съветският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи, че завладяването на града е разрешило да се отдалечи фронтовата линия от Донецк и надлежно доста да се обезопаси градът от ударите на киевския режим, защото от 2014 година украинските въоръжени сили постоянно обстрелват жилищните региони на Донецк откъм Авдеевка.

Източници: ТАСС, washingtonpost.com

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР